•  

Uutiset

Projektipäällikkö Elli-Noora Nieminen tuo yritykseen analyyttista otetta ja juridista ymmärrystä

Tamperelainen Elli-Noora Nieminen aloitti maaliskuussa työt Helena Riihitupa Oy:n uutena projektipäällikkönä. Uusi projektipäällikkö oli ensimmäinen avoimen haun kautta täytetty pesti ja se herätti laajalti kiinnostusta. Parhaimmat hakijat haastateltiin kahdesti.

— Päätös oli lopulta yksimielinen. Elli-Nooralla oli visioita ja hänestä huokui välittömästi voimakas kehityshenkisyys. Lisäksi hänen järjestelmällisyytensä ja rehellisyytensä tekivät vaikutuksen, yrittäjä Helena Riihitupa kehuu.

Rekrytointiprosessissa mukana ollut operatiivinen johtaja Mikael Wänskä jakaa Helenan kokemukset.

— Kun haastatteluiden edetessä alkoi hahmottua millaista täydennystä tiimiin haetaan, Elli-Noora erottui ratkaisukeskeisyydellä ja analyyttisella otteellaan. Hänellä on juridista ymmärrystä, silmää yksityiskohdille sekä kyky jäsennellä isojakin kokonaisuuksia siten, että sovitut asiat pystytään toteuttamaan laadukkaasti, Mikael luettelee.

Yrittäjä-Helena antaa tunnustusta myös Elli-Nooran rauhalliselle persoonalle.

— Hän on hyvin pedantti ja tarkka. Osa tiimistämme on räiskyvämpää sorttia, Elli-Noora tuo maltillisuudellaan tasapainoa ryhmädynamiikkaamme.

Kielten taitaja, kauppatieteilijä ja monipuolinen uuden oppija

Elli-Noora on koulutukseltaan ranskan kielen kääntäjä ja tuleva kauppatieteiden kandidaatti. Hän on asunut ja opiskellut kolme vuotta Ranskassa, työskennellyt ravintolan ja kaupan aloilla sekä tehnyt promootiotyötä freelancerina. Tapahtumajärjestäminenkin on tullut hänelle tutuksi erilaisissa luottamustehtävissä.

— Järjestimme aikanaan Euroopan nuorten parlamentissa alueellisen istunnon, joka oli isompi viikonlopputapahtuma. Kääntäjäopinnoissani taas toimin ainejärjestön puheenjohtajana ja sitä kautta olin järjestämässä Suomen kääntäjäopiskelijoiden liiton vuosikokousta, Elli-Noora muistelee.

Helena Riihitupa Oy:n ja Elli-Nooran tiet kohtasivat jo alkuvuodesta 2020, kun hän teki yritykselle keikan koronapandemian kynnyksellä. Työnantaja herätti alkujaan Elli-Nooran mielenkiinnon, koska hän oli kuullut siitä paljon hyvää. Kun projektipäällikön pesti tuli hakuun, tuntui luontevalta hakea paikkaa. Kahden kuukauden aikana Elli-Noora kiittelee päässeensä hyödyntämään omia vahvuuksiaan kielellisessä ilmaisussa sekä erilaisten asiakokonaisuuksien organisoinnissa. Kehuja niittää myös työkaverit ja työilmapiiri.

— Tässä työssä oppii kokoajan uutta, mikä motivoi ja tekee työstä merkityksellistä, Elli-Noora sanoo.

Tulevaisuudessa hän luotsaa ehkä kansainvälisiä projekteja.

— Työssä on nyt sopivasti haastetta, mutta tulevaisuudessa olisi kiva päästä käyttämään kielitaitoa ja jo kertynyttä kansainvälistä kokemusta entistä kokonaisvaltaisemmin, hän miettii.