•  

Uutiset

Helena Riihitupa palkittiin Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä

Yrittäjä Helena Riihitupa vastaanotti arvostetun Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun toisen sijan ja puhui paneelikeskustelussa asiantuntijavieraana inhimillisestä johtajuudesta.

Tampereella järjestetyssä Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät -tapahtuman iltajuhlassa vietettiin ikimuistoisia hetkiä, kun Helena Riihitupa Oy:n perustaja ja yrittäjä Helena Riihitupa palkittiin Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon toisella sijalla. Loppuunmyydyssä tapahtumassa pureuduttiin yrittäjyyden teemoihin ja juhlittiin kovan työn tuloksia. 

Jo aiemmin toukokuussa Helena Riihitupa palkittiin Pirkanmaan vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksella, mitä seurasi paikka myös valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun kovatasoisesta finaalista. 

— Se oli yksi yrittäjätaipaleeni hienoimmista ja merkityksellisimmistä hetkistä. Vasta sillä hetkellä ymmärsin, mitä on tullut saavutettua muutosten pyörteissä, Helena kuvailee. 

Pirkanmaan vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voitosta uutisoitiin kesällä näyttävästi muun muassa Aamulehdessä, Tamperelaisessa ja Yrittäjien omissa kanavissa

Palvelutuotekehittely auttoi yli pandemian ja toi yritykselle ennätyksellisen kasvun

Korona-pandemiaa edeltäneessä ajassa Helena Riihitupa Oy:n palvelut olivat pitkälti tapahtuma-alalle suuntautuneita. Kun maailma meni kiinni ja tapahtumat peruttiin, yritystä käytännössä kiellettiin harjoittamasta omaa liiketoimintaansa. Nopealla aikataululla Helena innovoi tiiminsä kanssa muutaman uuden palvelun, joita yrityksen uskolliset asiakkaat lähtivät ennakkoluulottomasti kokeilemaan. 

— Messut ovat monille yrityksille vuoden merkittävin markkinointitapahtuma, jossa hankitaan uusia kontakteja ja lyödään aluille yhteistyökumppanuuksia. Kun nämä tärkeät tapahtumat peruttiin, menimme asiakkaidemme asiakkaiden luokse erilaisia reittejä pitkin, Helena muistelee.

Vaikka huoli omasta liiketoiminnasta oli suuri, motivaatio ja palo kehitellä uusia palveluita sai alkunsa ennenkaikkea asiakkaiden tarpeista. Yritys lanseerasi asiakashankintaan keskittyneet puhelinprojektit sekä videotuotantojen suunnittelut asiakkaille. 

— Vuosien aikana kerrytetty asiakasymmärrys oli puolellamme. Kohtaaminen ei kadonnut — se vain muutti muotoaan, Helena tiivistää. 

Pirkanmaan vuoden nuori yrittäjä -titteli toi yrityksen arkeen positiivista nostetta. Kesä kului tapahtumien sykkeessä, syyskuussa Helena Riihitupa Oy:n tiimiin palkattiin kolme uutta osaajaa, ja lokakuussa yrittäjä nappasi Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun toisen sijan. Kuljettu matka on lyönyt yrittäjän ällikällä. 

— Kiitos myös Suomen Yrittäjät, kun palkitsette haastavina aikoina tehdyn kovan työn. Kiitos kovasta työstä ei kuulu kuitenkaan yksin minulle, vaan mahtavalle tiimille, asiakkaille, yrittäjäverkostolle ja muille tukijoille. Olemme saaneet yhdessä kehittyä, oppia ja oivaltaa, Helena luettelee. 

Iltagaalan palkitsemisien lisäksi Nokia-areenalla kuultiin erilaisia puheita ja paneelikeskusteluja. Inhimillinen ja kestävä johtajuus menestystekijänä -keskustelussa neljä asiantuntijavierasta pohti johtamiskulttuurin trendejä ja mitkä asiat haastavat johtamista ja työkykyä tämän päivän työelämässä. Yksi neljästä asiantuntijasta oli Helena. 

— Olen juontanut monia erilaisia paneeleita erilaisten asiantuntijoiden tähdittäminä, mutta itseasiassa nyt olin ihka ensimmäistä kertaa toisessa roolissa puhumassa itselle merkittävistä aiheista, Helena sanoo.

Paneelikeskustelussa Helena alleviivasi, että hyvinvoivassa ja turvallisessa työyhteisössä on oltava tilaa kaikille tunteille. 

— Meillä työn tekijöillä on kokonainen elämä, ja vapaa-aika vaikuttaa suoriutumiseen töissä. Koen ensiarvoisen tärkeänä luoda oman työyhteisön sellaiseksi, jossa voidaan puhua haastavemmistakin tunteista ja ymmärretään, että kaikki tunteet kuuluvat elämään, Helena puhui. 

Keskustelussa puhututti myös työssä oppiminen. 

— Työssä oppimista voi vauhdittaa jo perehdyttämisvaiheessa, kun perustellaan hyvin miksi asiat tehdään ja annetaan palautetta opituista asioista. Itse elän ja hengitän palautteesta, tuli se sitten asiakkaalta tai työkaverilta. Kun tietää, että tekee oikeita juttuja oikein, niin kyllä se nopeuttaa uuden oppimista, Helena sanoi.

Perustelujen tärkeydestä hän antoi myös konkreettisen esimerkin. 

— Ennen oman yrityksen perustamista tein opettajan sijaisuuksia ja huomasin jo silloin, että lapsetkin kyseenalaistavat ja haastoivat, että miksi päässälaskuja opetellaan kun laskimella voi laskea, Helena muistelee ja jatkaa:

— Jos uutta työntekijää perehdytetään käyttämään vaikkapa myynninohjausjärjestelmää, jokainen voi itse miettiä millainen ero on puheella, jossa sanotaan, että ”tätä on pakko käyttää, tämä on vähän hankala, mutta opetellaanpa tämä nyt” versus ”tästä on meille paljon hyötyä, ja kun täällä on kaikki tiedot ylhäällä, työkaveri pystyy vaikka sairastapauksessa palaamaan näihin sovittuihin asioihin ja projekteihin tämän järjestelmän kautta”. 

Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Helena Riihitupa Oy kertoi myös lahjoittavansa 1000 € Suomen Mielenterveys ry:n tekemälle tärkeälle mielenterveystyölle. Puheenvuoroissaan Helena pyrki normalisoimaan mielenterveyspuhetta ja rohkaisi hakemaan apua matalalla kynnyksellä kuormittavissa elämäntilanteissa.