•  

Kontaktointi

Asiakaskontaktoinnit puhelimitse

Sanavalmiit ja asiakaspalveluhenkiset tekijämme hoitavat ammattitaidolla yrityksen asiakastyytyväisyyskartoitukset, tilannekatsaukset, palaverien buukkaukset ja liidien keräyksen puhelimitse. Projektin tavoitteet määritellään aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Koostamme kerätyn datan selkeäksi informaatioksi ja toimitamme kattavat raportit asiakkaan kanssa sovitulla tavalla. Asiakasrekisteri on yksi yrityksen tärkeimmistä resursseista ja asiakaskontaktointimme ovatkin erinomainen keino sen ylläpitoon ja hyödyntämiseen. Vastuullinen yritys huolehtii myös rekisterissä olevien henkilötietojen pitämisestä ajan tasalla.

Asiakaskontaktoinnin avulla on mahdollista toteuttaa myös uusasiakashankintaa ja kerätä liidejä tarkasti rajatun kohderyhmän sisällä. Kontaktointien lisäksi voimme olla avuksi sopivan kohderyhmän löytämisessä ja rajaamisessa sekä yhteystietolistojen toimittamisessa.

Asiakaskontaktoinneilla voimme huolehtia myös muista markkinointia ja myyntiä tukevista toimenpiteistä, kuten asiakkaiden kutsumisista yrityksen tapahtumiin tai asiakastyytyväisyyskartoituksista. Esimerkiksi yrityksen päättäjien henkilökohtainen kutsuminen tapahtumiin on tehokas keino varmistaa, että tieto tapahtumasta tavoittaa oikean kohderyhmän. Lisäksi se luo positiivista mielikuvaa yrityksestä ja lisää yrityksen sekä sen palvelujen tunnettuutta halutussa kohderyhmässä.

Ota yhteyttä »